Cursussen o.l.v. Olga Majeau

Cursussen & Workshops

Ben je op zoek naar een persoonlijke, korte, maar intensieve één- of tweedaagse schrijftraining om je manuscript van de grond te krijgen of om in z'n algemeenheid meer te leren over creatief schrijven? Als auteur geef ik jou, één op één, een schrijfboost met intensieve feedback op je tekst en krijg je tips over benodigde schrijfaspecten voor jouw verhaal.

INVESTERING één-op-één-schrijftraining
Eendaagse (10-16 uur): 495,-
Tweedaagse (10-16 uur): 950,-
Dit is inclusief voorbespreking van je plannen, revisie van je synopsis + 6.000 woorden tekst vooraf, bespreking en herschrijven, instructies, opdrachten en lunch tijdens de sessiedag(en).
Wil je meer weten? Mail me op olgamajeau@gmail.com
De datum of data bepalen we in overleg.

Ook het komend jaar geef ik les voor kleine groepen aan de Querido Academie. Zowel de basiscursus creatief schrijven als de masterclass Familieverhalen en de Meesterproef. Verder geef ik les aan de Schrijversacademie in de specialisatie Familieverhalen. Wil je daar meer over weten? Kijk even op de websites.

Hieronder enkele reacties van cursisten:

- De begeleiding door Olga was super! Ze was altijd op tijd, goed voorbereid, liet geen moment onbenut, hield zich aan de afspraken mbt feedback, gaf ook goede feedback en is gewoon een heel prettig persoon. - C.S.

- Ik vond de begeleiding van Olga Majeau heel prettig en zeer goed, zo ook de sfeer in de les en de feedback van de medestudenten. Het is voor mij een eerste opzet naar mijn doel het verhaal van mijn vader te kunnen vertellen. - V.I.

- Ik ben heel tevreden met de begeleiding door Olga Majeau. Ze sluit heel goed aan bij wat ik nodig had, is doortastend en betrokken. - K.R.

- De sfeer is leuk, we dagen elkaar uit en merken dat het niveau telkens weer stijgt. Dit alles zou zéker anders zijn gegaan zonder de aanwezigheid van Olga Majeau, wat hebben jullie met haar een superdocente in huis! Ze sprankelt, is scherp, weet waar ze over praat en maakt het elke keer weer leuk en uitdagend. Is royaal met het geven van feedback, alles wordt goed uitgelegd en uitgebreid onderbouwd. Daarnaast neemt ze duidelijk de tijd voor je als je hulp nodig hebt.- R.E.

Workshop 'Schilderen met woorden'

Laat je verrassen door je eigen creativiteit!

Weet je dat je in een museum maar gemiddeld 9 seconden naar een kunstwerk kijkt? Wat als je wat langer stilstaat bij een werk dat je mooi of intrigerend vindt? In de workshop 'Schilderen met woorden' gaan we precies dat doen: je kiest een kunstwerk (of... kiest dat kunstwerk jou?) en daar ga je, in stappen, een verhaal bij schrijven. In feite bouw je voort op het bestaande kunstwerk.

Ik organiseer deze toegankelijke schrijfworkshop in verschillende musea. Het idee is dat je je door door een kunstwerk laat inspireren tot een eigen verhaal. Schrijfervaring is geen vereiste: een creatieve, open geest is alles wat je nodig hebt.

Online museumworkshop

Inmiddels heb ik een nieuw, digitaal museumworkshopprogramma (via Zoom) gemaakt. Je kunt je daarvoor inschrijven door me een mail te sturen. De eerstvolgende workshop zal plaatsvinden op zondag 5 september 2021.

Je volgt de workshop vanuit je huiskamer, maar de inhoud is hetzelfde als bij een live museumbezoek: we gaan op een verrassende, creatieve manier een kunstwerk naar keuze induiken.

Investering: 30 euro. De workshop duurt drie uur.

Interesse? Mail me: olgamajeau@gmail.com