Olga Majeau auteur

Olga Majeau auteur

In maart 2015 debuteerde Majeau met het boek ‘Een schitterend isolement’ bij uitgeverij Querido. Het boek, verhalende non-fictie, was het resultaat van 3,5 jaar research, een enorme zin om te schrijven, en de wil om het bijzondere verhaal van haar eigen voorouders op papier te zetten. Ze wilde de onrust over de vragen rond haar eigen identiteit beteugelen en begon met een zegelring en een paar brieven in de hand aan een zoektocht naar het leven en lot van haar Hongaarse overgrootvader.

Een maand voor de verschijning bij Querido is Een schitterend isolement verkocht aan Ursula Bergenthal van BTB Verlag, een onderdeel van Random House Germany in München. In oktober 2016 is het boek daar gelanceerd op de Frankfurter Buchmesse onder de titel ‘Brosamen für den blauen Vogel’. In 2019 zal het in het Hongaars worden uitgegeven door Mentor Könyvek Kiadó.

In 2019 zal ‘De mythe Monique’ (werktitel) verschijnen, wederom een familiegeschiedenis. Ook in dit verhaal spelen schuld, schaamte, zwijgen en doorgegeven patronen een belangrijke rol.

Olga Majeau (1969) werkt als docent op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Kunst & Economie. Daarnaast is ze docent aan de Schrijversacademie en de Querido Academie en geeft ze schrijfcursussen in IJsselstein.

Bent u geïnteresseerd in een lezing van Olga Majeau over Een schitterend isolement, kunt u contact opnemen met de Schrijvercentrale, info@deschrijvercentrale, 020 623 49 23.

Olga Majeau wordt vertegenwoordigd door literair agentschap Sebes & Bisseling Amsterdam / Willem Bisseling.

Olga Majeau