Uit de media "Een schiiterend isolement"

Uit de media

Documentairemaker Marjolein Stoop ging in mei 2014 met Olga mee naar Boedpest en legde daar een klein deel van haar zoektocht vast in de korte film 'Zielsverwant'. Film zien? Kijk op 'Film' onder het kopje Een schitterend isolement.

16 april 2015 - Tijd voor Max

Op 16 april 2015 was Olga Majeau te gast bij het programma Tijd voor Max. Via deze link is het item terug te zien: link naar Max

22 april 2015 - NTR Academie

Op 22 april vertelde Olga over haar boek in het radio programma NTR Academie. Presentator: Ben Kolster. De uitzending is terug te beluisteren en te zien via internet: link naar webpagina

4 april 2015 - Uit Trouw

Zenderstreeknieuws

12 februari 2015 - Persbericht Sebes en van Gelderen

DEBUUT OLGA MAJEAU VERKOCHT AAN DUITSLAND, MAAND VOOR NEDERLANDSE PUBLICATIE

Een maand voor de verschijning in Nederland (bij Querido) is Een schitterend isolement, het non-fictiedebuut van Olga Majeau, door literair agent Paul Sebes verkocht aan Ursula Bergenthal van btb Verlag, een onderdeel van Random House Germany in München.
Het boek gaat over de zoektocht van Olga Majeau naar het lot van haar voorouders. Via de vrouwelijke tak van de familie, bestaande uit o.a. de beroemde schrijfster Bettina von Arnim en de Berlijnse salonnière Maximiliane, vertelt dit persoonlijke en intieme verhaal over de teloorgang van een familie waarin historische grootheden als Goethe, Kaiser Wilhelm, Otto Von Bismarck en Franz Liszt een rol speelden.
De centrale figuur is Olga’s overgrootvader, de Hongaarse baron Árpád Eperjesy, over wie nooit werd gesproken. De vondst van een ring en twintig door Árpád geschreven brieven uit de goelag leiden Olga door de zwarte bladzijden van de Duitse en Hongaarse geschiedenis.
Olga is zeer verheugd dat haar boek vertaald gaat worden in de taal van haar verre voorouders, het notoire schrijversechtpaar Bettina en Achim von Arnim.
-----
Sebes & Van Gelderen Literary Agency
Herengracht 162
1016 BP Amsterdam
The Netherlands
t +31 (0)20 616 09 40
e info@sebes.nl
w sebes.nl

Gesignaleerd door Pascale Hans - www.pascalehansmagazine.nl

Op de website van Pascale Hans ( www.pascalehansmagazine.nl), waarop ze Duitse trends en actualiteiten op het gebied van steden, fashion, lifestyle, foods en reizen post, werd 'Een schitterend isolement' als volgt gerecenseerd:

Het boek is boeiend geschreven en je leeft echt mee zoals ze over haar familieleden schrijft. Olga vertelt het als een roman met tussendoor haar eigen herinneringen van bezoekjes uit haar jeugd. Mooi zijn zeker de beschrijvingen over haar relatie met haar oma Elfi, dat heel herkenbaar is. De coverfoto is prachtig met een oude foto van de overgrootouders van de auteur.

(http://pascalehansmagazine.nl/olga-majeau-met-een-schitterend-isolement/)

3 april 2015 - Uit NRC

Recensie van Michel Krielaars

'Berooid, maar in een ‘schitterend isolement’ woont hij met zijn gezin op een kamertje in een afgelegen huis op een berg even buiten Boedapest. Majeau weet dat isolement in woorden te vangen, terwijl er eigenlijk geen woorden voor bestaan. Je beseft dat des te sterker als ze op zoek gaat naar de laatste sporen van Árpád en zijn gezin in Nederland.'

25 april 2015 - NCRV-gids

Boekentip Mieke van der Weij

In haar leesrubriek in de NCRV-gids tipte Mieke van der Weij, van de Nieuwsshow, 'Een schitterend isolement'.