Schilderen met woorden

Schrijfworkshops in het museum

Workshop 'Schilderen met woorden'

Laat je verrassen door je eigen creativiteit!

Weet je dat je in een museum maar gemiddeld 9 seconden naar een kunstwerk kijkt? Wat als je wat langer stilstaat bij een werk dat je mooi of intrigerend vindt? In de workshop 'Schilderen met woorden' gaan we precies dat doen: je kiest een kunstwerk (of... kiest dat kunstwerk jou?) en daar ga je, in stappen, een verhaal bij schrijven. In feite bouw je voort op het bestaande kunstwerk.

Ik organiseer deze toegankelijke schrijfworkshop in verschillende musea. Het idee is dat je je door door een kunstwerk laat inspireren tot een eigen verhaal. Schrijfervaring is geen vereiste: een creatieve, open geest is alles wat je nodig hebt.

Online museumworkshop

Inmiddels heb ik een nieuw, digitaal museumworkshopprogramma (via Zoom) gemaakt. Je kunt je daarvoor inschrijven door me een mail te sturen. De eerstvolgende workshop zal plaatsvinden op zondag 5 september 2021.

Je volgt de workshop vanuit je huiskamer, maar de inhoud is hetzelfde als bij een live museumbezoek: we gaan op een verrassende, creatieve manier een kunstwerk naar keuze induiken.

Investering: 30 euro. De workshop duurt drie uur.

Interesse? Mail me: olgamajeau@gmail.com

Schilderen met Woorden