Schilderen met Woorden / Centraal Museum

Laat je verrassen door je eigen creativiteit!

Onder de titel Schilderen met woorden organiseert de Querido Academie een leuke, toegankelijke schrijfworkshop in een museum. Op vrijdag 28 februari vindt deze plaats rond de tentoonstelling van de surrealistische schilder Joop Moesman, in het Centraal Museum in Utrecht.

Het idee is dat je je door door een kunstwerk laat inspireren tot een eigen verhaal. Schrijfervaring is geen vereiste: een creatieve, open geest is alles wat je nodig hebt. De workshop wordt begeleid door Olga Majeau, auteur én ervaren schrijfdocent.

Als schrijver ben je op zoek naar verhalen. Die liggen spreekwoordelijk op straat, maar ook in het museum. Om de verhalen daar op te vangen, moet je niet zozeer luisteren als wel kijken. In elk kunstwerk schuilt een verhaal, niet alleen het verhaal dat de kunstenaar aan jou wil vertellen, maar ook het verhaal dat jij maakt door naar dat kunstwerk te kijken en het op je in te laten werken.

In de workshop Schilderen met woorden gaan we op zoek naar verhalen. We sturen je het museum in met de opdracht rond te gaan kijken op zoek naar een schilderij, een beeld of een foto dat jou een verhaal vertelt. Een kunstwerk geeft zich niet zomaar prijs: door er lang en intensief naar te kijken ga je er een relatie mee aan en geef je het betekenis.

Hoe dat werkt, kun je zelf ervaren in de workshop Schilderen met woorden. Wij helpen je om verhalen te vinden en op papier te zetten. Je hoeft geen schrijver te zijn: het gaat vooral om het plezier in het verbeelden en het schrijven. En dat je daarbij tips krijgt, is mooi meegenomen.

Meer weten of inschrijven?

Datum

28 feb 2020
Verlopen!

Tijd

inloop 13:15
13:30 - 16:30

Kosten

35,-
Centraal Museum Utrecht

Locatie

Centraal Museum Utrecht
Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht, Netherlands
Categorie
Querido Academie

Organisator

Querido Academie
Telefoon
020 760 72 49
Email
info@queridoacademie.nl
Website
http://www.queridoacademie.nl

Andere organisatoren

QR code