Verkeersbord dorp

Schrijfworkshop – II – Verkeersbord

In Geen categorie by Olga MajeauLeave a Comment

II.
SchrijfWORKSHOP | online| zo. 5 september| 10.00 – 13.00

Zoals ik in mijn vorige post schreef, heb ik bij het op papier zetten van het verhaal ‘Eenzaam, de dapperen’ heel goed mijn ogen en andere zintuigen de kost gegeven:

Misschien zijn het de dorpen en de omliggende steden die zo weinig sprankelen, en de hitte die de dagen in de zomer lomer en daarmee saaier maken dan ze verdienen: de tijd kan makkelijker tot stilstand komen op plekken waar het leven aan snelheid en jeugd mist.
De gedeukte, donkergroene brievenbussen van afgebladderd ijzer, het pleintje waar ook op die late ochtend drie oudjes petanque speelden onder het loof van de platanen, het kwam niet alleen Didier, maar ook mij akelig vertrouwd voor. De mannen keken niet op of om. Ze gingen volledig op in het spel. Het geluid van het kaatsend metaal, de doffe plof van het neerkomen van de bal in het zand en de uitroepen van de spelers over een goede of juist waardeloze worp weergalmden over het kleine plein. Er staat nog een telefooncel waar een oud telefoonboek in hangt dat eens in de fik gestoken is. Ook de verkeersborden van veertig jaar geleden zijn er nog, één met de afbeelding van een moeder met aan de hand haar kind met knapzak: pas op, verminder uw snelheid, we naderen een school.
‘Ik had zo’n hekel aan dit bord,’ zei Didier. ‘Vroeger moest ik er altijd naar kijken, ook nu weer.’

Uit Eenzaam, de dapperen, blz 67, 68.

Meedoen aan de schrijfworkshop Schrijfduik in een kunstwerk? Stuur me een mail: olgamajeau@gmail.com

#schrijfworkshop #online #schrijven #creativewriting

Verkeersbord dorp

p 67

Leave a Comment